Omgeving

De Kop van Noord-Holland heeft het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld. Een fiets- en kanoroute (ca. 5 km) verbindt Den Helder met Julianadorp. Je kunt bijvoorbeeld, te fiets of lopend, vanaf de camping de duinen in en op de terugweg, via de fiets- en kanoroute, genieten van de (bloeiende) bloembollenvelden, poldervergezichten en natuurgebied Mariëndal. Ook kun je het gebied met één van onze kano’s verkennen. Deze route kunt u vanaf de camping al beginnen. Daarnaast kunt u vanaf de camping zo de fietsroute Duinroute van de ANWB volgen.

De camping ligt aan viswater; u kunt vanaf een grote steiger uw hengel uitgooien. Onze buurman rookt graag zelf verse paling en rode poon, rechtstreeks van de visafslag. Regelmatig rookt hij voor ons en kunt u de vis bij ons bestellen. Zo uit het rookvat kunt u dan heerlijk genieten van deze warme lekkernij.

In Julianadorp en omgeving is genoeg te beleven voor jong en oud. In Julianadorp zijn verschillende winkels, cafés en restaurants en in de zomermaanden zijn er de wekelijkse pleinfeesten. Bij manege Noot kunnen onze paardenvrienden terecht; regelmatig organiseren zij ook strandtochten. Voor nog meer informatie kunt u een kijkje nemen op de site van de VVV, u vindt hier alles over wat onze omgeving te bieden heeft. Klik hier voor meer info over Julianadorp.

Den Helder wordt zowel in het noorden, oosten als westen omringd door water. Den Helder is vooral bekend door de Koninklijke Marine en de Nationale Vlootdagen. De binnenstad heeft vele winkels en een overdekt winkelcentrum. Voor nog meer informatie kunt u een kijkje nemen op de site van de VVV, u vindt hier alles over wat onze omgeving te bieden heeft. Klik hier om kennis te maken met Den Helder, kust de Zee.

U vindt hier diverse restaurants en terrasjes, waar het goed toeven is; voor u wordt een bezoek aan Den Helder een gezellig dagje uit.

Naast het strand biedt Den Helder als het weer niet meezit genoeg overdekt vertier:
-
Fort Kijkduin met een Noordzee Aquarium
- Rijkswerf Willemsoord met het
Marinemuseum, een onderzeeboot,
historisch schip en het Reddingsmuseum
'Dorus Rijkers'.
- kassencomplex De Oranjerie met Japanse tuin

Verder:
-
Juttersmarkt in Den Helder, een gezellig braderie (in de zomermaanden, elke dinsdag)
- divers kofferbakmarkten in de buurt
- Sail 2023 en Marinedagen


 

Al fietsend of wandelend door Den Helder ziet u in het landschap vuurtoren De Lange Jaap overal bovenuit torenen. De Lange Jaap staat in het oudste deel van Den Helder: het oorspronkelijke walvisvaardersdorp Huisduinen. De mooie Grafelijkheidsduinen, het prachtige brede strand en het uitzicht over Texel zijn ingrediënten die horen bij een bezoek aan dit gezellige stukje Den Helder. Ook het fort van Napoleon, Fort Kijkduin, mag niet ontbreken bij een bezoek aan Huisduinen.

Ook Wieringen en Schagen zijn een bezoekje waard. In Schagen wordt in de zomer elke week de Westfriese Markt georganiseerd. In Alkmaar kunt u gezellig op vrijdag naar de Kaasmarkt. Wie een bezoek wil brengen aan het Waddeneiland Texel, is vanaf Julianadorp binnen 20 minuten aan boord van de veerboot. Op Texel kunt u een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Ecomare, het zeehondenopvangcentrum.

En wat dacht u van een dagje sportvissen op een echte kotter op de Waddenzee? En u komt dan vast ook zeehonden tegen!